Ce face o echipa sa esueze, sa nu isi atinga obiectivele? - Co-Factor

Ce face o echipa sa esueze, sa nu isi atinga obiectivele?

OKR – cum se defineste?

Objectives & Key Results este unul dintre cele mai importante metodologii de management. Acesta este un instrument de setare a obiectivelor utilizat de echipe și persoane pentru a stabili obiective indraznete, ambitioase, cu rezultate direct masurabile.  Cu ajutorul OKR-urilor puteti sa urmariti progresul, sa creati o aliniere si sa incurajati implicarea in jurul unor obiective masurabile.

 

 

 

Ce este un OKR si cum functioneaza?

Indiferent de domeniul de activitate al organizatiei, OKR-urile functioneaza la fel pentru stabilirea obiectivelor pe mai multe niveluri ale companiei.

Un obiectiv este ceea ce ne setam ca trebuie sa atingem. Prin definitie, obiectivele sunt semnificative, concrete si orientate spre actiune. Atunci cand sunt integrate si implementate corect, acestea sunt sustinerea de baza a unei gandiri clare si a unei executii corecte.

Rezultatele Cheie analizeaza si monitorizeaza modul in care ajungem la un obiectiv. Cele mai eficiente Rezultate Cheie sunt specifice si setate pe un anumit interval de timp, bine delimitate si realizabile. Mai presus de toate, acestea sunt masurabile si verificabile. Traseul este acela care duce la indeplinirea cerintelor unui KR, sau nu, astfel nu exista o zona de mijloc sau intermediara. Pe toata perioada desemnata proiectului/task-ului, se realizeaza o verificare regulata si se evalueaza rezultatele cheie ca fiind indeplinite sau nu.

In cazul in care un obiectiv poate fi de lunga durata, preluat pentru un an sau mai mult, rezultatele cheie evolueaza pe masura ce lucrarea progreseaza. Odata finalizate toate, obiectivul este neaparat atins.

Cele mai importante beneficii ale OKR-urilor:

 1. Conecteaza toti angajatii la obiectivele companiei
 2. Genereaza o directie clara la nivel de echipa si la nivel de individ
 3. Creste productivitatea prin concentrarea asupra task-urilor si asupra obiectivelor setate
 4. Urmareste si monitorizeaza permanent progresele spre atingerea obiectivelor
 5. Ajuta la un proces decizional eficient, bine structurat si informat
 6. Creaza o procedura de masurare, responsabilizare si o transparenta la nivel de organigrama
 7. Se bazeaza pe actualizari saptamanale regulate pentru a obtine noi directii si informatii
 8. Creaza o imagine de ansamblu si aliniaza progresul obiectivelor cu viziunea, strategia si prioritatile de top ale companiei
 9. Stimuleaza eficientizarea timpului in stabilirea unor obiective clare si specific
 10. Sporeste implicarea si abilitatile angajatilor
 11. Analiza structurata asupra motivelor pentru care obiectivele nu sunt atinse
 12. Ajuta la imbunatatirea alocarii si gestionarii resurselor disponibile
 13. Captureaza si salveaza diferite disfunctionalitati intre echipe

Foarte multe companii isi doresc o crestere rapida si se lovesc de numeroase provocari care ii impiedica sa isi tina echipa aliniata la misiunea deja stabilita. Totul se bazeaza pe suportul permanent, pentru ca angajatii au nevoi diferite in functie de stadiul proiectului, iar cele mai bune rezultate sunt obtinute atunci cand traseul este stabilit pas cu pas.

Co-Factor a ajutat numeroase companii de top sa implementeze cu success setarea OKR-urilor si aplicarea acestora. Unul dintre cele mai importante elemente cu care se confrunta companiile, este focusarea, urmata de responsabilizare.

Cu ajutorul OKR-urilor, reusim sa definim foarte clar obiectivele si sa alegem scala de masurarea a acestora, astfel incat sa sustinem planul de management al perfomantei.

Platforma Digitala Co-Factor ajuta la structurarea echipelor, trasarea unor obiective semnificative, concrete si orientate spre actiune; dar si la analiza prin rapoarte generate automat pentru masurarea rezultatelor obtinute.