Tehnologie la feminin. Episodul 3 - Co-Factor

Tehnologie la feminin. Episodul 3

Mergem mai departe cu seria de interviuri dedicate femeilor care lucrează în tech. Invitata de astăzi, Gabriela Tărăbuță, Client Success Manager la Co-Factor, este pasionată de lectură și discuții pe marginea cărților citite, se relaxează gătind, desenând sau plimbându-se cu cățelușa ei, Dolly. Dacă în viața personală preferă confortul, la job, dimpotrivă, încearcă mereu să iasă din zona de confort. Adoră ședințele de brainstorming, care, spune ea, “ne scot pe toți din aria de comfort și ajungem să împărtășim lucruri la care, în mod normal, nu am ajunge”.

 

Ce crezi că pot aduce femeile în tech? Care consideri că este contribuția ta personală?

Eu cred că un grup, o comunitate, o organizație are de numai de câștigat de pe urma mixului de gen. Atât femeile, cât și bărbații au de adus un lucru foarte important în toate situațiile: un punct de vedere diferit.

Aportul personal în echipa din care fac parte cred că îl constituie dragostea pentru cuvânt, ușurința mea în comunicarea cu oamenii. Eu comunic, colegii traduc această comunicare specific umană în comunicare tehnică: ceva ce mișcă și are butoane. Easy peasy 😁

Cum te simți lucrând într-o industrie dominant masculină?

Am lucrat în două organizații de tech și în niciuna nu am simțit că este o lume dominant masculină. Chiar și când, numeric, aveam mai mulți colegi decât colege, nu am resimțit acest lucru ca pe un dezavantaj sau discomfort.

 

S-a întâmplat să te lovești de prejudecăți legate de gen în meseria ta?

Prea puțin și consider că puteam să mă lovesc de ele și într-un alt domeniu, la fel de bine (sau de rău).

Au fost câteva situații în care clienții nu au considerat că pot prezenta credibilitate la prima vedere, doar pentru ca sunt tânără și sunt femeie. Lucru care s-a demontat ușor și rapid, în momentul în care a început conversația. Însă acestea sunt situații foarte izolate.

Ai un sfat pentru femeile care își doresc să lucreze în tech, dar ezită?

Nici tech și niciun alt domeniu nu trebuie să fie de genul feminin sau masculin. Fie femeie, fie bărbat, poți profesa oriunde îți dorești și nu trebuie să te lași influențat de prejudecăți de gen. Mai importante decât genul sunt valorile omului, skill-urile, know how-ul și perseverența, dorința de a progresa.

Așa că mesajul meu ar fi: Vrei să lucrezi în tech? Go for it! ☺