Tehnologie la feminin. Episodul 4 - Co-Factor

Tehnologie la feminin. Episodul 4

Mergem mai departe cu seria de interviuri dedicate femeilor care lucrează în tech. Invitata de astăzi, Claudia Vieru, QA Sofware Tester la Co-Factor, este pasionată de psihologie, lectură , dans și călătorii. Tehnologia rămâne, totuși, pe primul plan al preferințelor în ocupațiile sale.

Ce crezi că pot aduce femeile în tech? Care consideri că este contribuția ta personală?

În lumea tech, femeile pot aduce un plus prin gândirea creativă. Contribuția mea personală constă în încercarea constantă de a găsi noi soluții pentru vechile probleme.

 

Cum te simți lucrând într-o industrie dominant masculină?

Am simțit că a trebuit să demonstrez mult mai mult că merit să lucrez în domeniul în care lucrez, decât, probabil, ar fi trebuit să o facă un bărbat.

 

S-a întâmplat să te lovești de prejudecăți legate de gen în meseria ta?

S-a întâmplat de mai multe ori, însă niciodată în mod direct. Au fost anumite subtilități care mi-au dat de înțeles că există o oarecare reticență în privința faptului că sunt femeie. Am reusșit să trec cu bine peste aceste impedimente și să mă integrez cu success în echipele de developeri, formate, în mare parte, din bărbați.

 

Ai un sfat pentru femeile care își doresc să lucreze în tech, dar ezită?

Să nu se lase împiedicate de diversele mentalități sau prejudecăți ale celorlalte persoane și să își urmeze pasiunea până la capăt, indiferent ce dificultăți vor aparea pe parcurs.