Tehnologie la feminin. Episodul 5. - Co-Factor

Tehnologie la feminin. Episodul 5.

Îi urăm “bun venit” în echipa noastră lui Odette Costoiu și continuăm, astfel, seria de interviuri dedicate femeilor who tech. Odette, noul Business Development Director la Co-Factor, este pasionată de călătorii, cărți, muzică, activități care îi permit petrecerea timpului liber cu familia, dar care îi dau și voie să se bucure de timp doar pentru ea.

 

Ce crezi că pot aduce femeile în tech? Care consideri că este contribuția ta personală?

Consider că egalitatea de gen este absolut necesară pentru a contribui la evoluția echilibrată a acestei industrii, care reprezintă viitorul. Și, deși tech-ul pare astăzi proprietatea bărbaților, începuturile programării poartă semnatura unei femei.

Personal, aduc în această industrie intuiție, pozitivism, determinare și abilități de comunicare dezvoltate și șlefuite de-a lungul anilor petrecuți în industria ospitalității.

 

Cum te simți lucrând într-o industrie dominant masculină? 

Sunt entuziasmată să mă alatur acestei comunități, să contribui la succesul și evoluția industriei tech în România. Consider că, indiferent de aria de activitate, bărbații și femeile pot avea rezultate uimitoare lucrând împreună, prin respect și susținere reciproce. Indiferent de gen, suntem ființe unice, care ne aducem contribuția unică în ceea ce facem.

S-a întâmplat să te lovești de prejudecăți legate de gen în meseria ta?

Prejudecățile de gen sunt încă parte din viața noastră, dar treptat, prin educație, respect și perseverență, lucrurile încep să se schimbe. Cred că este responsabilitatea mea, ca femeie, să demonstrez prin profesionalism, dedicare, empatie și încredere, că există loc pentru toată lumea pe scena de business tech, iar acceptarea acestui aspect de către noi toți, unirea forțelor într-un scop comun, nu poate decât să aducă un rezultat potențat.

 

Ai un sfat pentru femeile care își doresc să lucreze în tech, dar ezită?

Tehnologia reprezintă astăzi unul dintre sectoarele cu cel mai rapid ritm de creștere și, totodată, una dintre cele mai eficiente modalități de a influența viețile și de a îmbunătăți comunitățile din intreaga lume.

Dacă îți dorești o cariera în aceasta industrie, dacă simți că aici te poți regasi ca persoană și ca profesionist, te încurajez să îți urmezi visul și să te alături unei comunități de oameni frumoși, femei și bărbați deopotrivă.