Tehnologie la feminin. Episodul 7 - Co-Factor

Tehnologie la feminin. Episodul 7

Alina-Victoria Mihalache se alătură echipei Co-Factor, continuând povestea femeilor who tech, pe care  am început să v-o spunem într-o serie de interviuri. Alina ocupă poziția de Digital Marketing Manager și coincidența face ca mediul online să fie și o adevărată pasiune pentru ea. Acest lucru o ajută în munca de zi cu zi, pentru că reușește să facă totul cu drag și să ia toate provocările ca pe un lucru pozitiv.

Ne-a mărturisit că în viața personală îi place să se plimbe, să viziteze cât mai multe locuri, să se bucure de natură, în special de locurile în care există apă, căci apa o relaxează foarte mult. Se destinde dansând, în ultimul timp doar în fața oglinzii, din cauza pandemiei. Colecționează ziare din locurile în care merge, în diferite limbi, chiar dacă, uneori, nu înțelege nimic din ele.

 

Ce crezi că pot aduce femeile în tech? Care consideri că este contribuția ta personală?

În general, femeile au o atenție sporită la detalii și acordă atenție unei organizări structurate, dar contribuția cred că poate fi în egală măsură, depinde foarte mult de fiecare om. Tind să cred că sunt o persoană deschisă spre tot ce este nou și acest lucru m-a ajutat foarte mult în domeniile în care am lucrat, inovația jucând un rol important, indiferent de compania pentru care activezi. Suntem atât de diferiți ca personae încât și contribuția pe care o aduci diferă, dar când vine vorba de idei, nu există o idee bună sau rea, există doar IDEI pe care trebuie să le pui în contextul potrivit.

 

Cum te simți lucrând într-o industrie dominant masculină?

Am încercat, pe cât posibil, să nu fac această diferență, să iau oamenii așa cum sunt, indiferent de gen, vârstă, mentalitate sau orice alte atribute. În continuare consider că trebuie să te adaptezi continuu în funcție de situație și lucrând într-o industrie dominant masculină, mă face să cred că aceste bariere sunt pe cale de a fi “îngropate”.

 

S-a întâmplat să te lovești de prejudecăți legate de gen în meseria ta?

Vin dintr-o industrie în care predominau femeile, până acum nu m-am lovit de aceste prejudecăți, dar am auzit de situații de acest gen. Cumva ține de mentalitatea fiecăruia și încerc să accept situațiile așa cum sunt, dar întotdeauna voi încerca să îmi spun părerea, indiferent de persoana cu care port o discuție sau interacționez legat de job. Cred, totuși, că suntem pe drumul cel bun și că aceste prejudecăți vor ajunge să dispară treptat, astfel încât să existe o egalitate de șanse.

 

Ai un sfat pentru femeile care își doresc să lucreze în tech, dar ezită?

Trebuie să profiți de fiecare oportunitate, chiar dacă uneori ai o ușoară teamă. Aceste provocări te vor ajuta să crești personal, dar și profesional. Mie îmi plac provocările, chiar dacă uneori nu mă fac să mă simt confortabil, sunt multe lucruri de învățat zi de zi, de la toți oamenii din jurul nostru, este păcat să ne punem singure “stop” și să nu acceptăm schimbările.